Zelfliefde
Mindset

20 affirmaties voor zelfliefde

Zelfliefde is een van de onmisbare voorwaarden voor menselijk geluk en welzijn. Alleen met liefde voor onszelf kunnen we rekenen op de talloze voordelen die het universum ons te bieden heeft. Het zorgt voor een gezond lichaam, geest en ziel en het respect die andere voor ons hebben. Alleen met de liefde voor onszelf kunnen we alle schoonheid van deze wereld zien en voelen.

Hoe ontwikkel je zelfliefde? Hoe kunnen we ons zelf leren accepteren zoals we zijn met al onze tekortkomingen? Hoe kunnen we leren onszelf te vergeven voor de fouten die we maken op ons levenspad? Hoe kies je het pad van de liefde en hoe zorg je goed voor jezelf, je lichaam en je persoonlijkheid. Dit kan doormiddel van affirmaties. In dit artikel lees je wat affirmaties zijn. Hieronder 20 affirmaties voor het ontwikkelen van zelfliefde.

Affirmaties voor zelfliefde (affirmaties om van jezelf te houden):

 1. Ik houd van mezelf en accepteer mezelf zoals ik ben
 2. Ik houd van hoe mijn lichaam eruit ziet.
 3. Ik houd van mezelf en accepteer mezelf onvoorwaardelijk.
 4. Ik houd van mezelf zoals ik ben.
 5. Ik houd van mijn streke en zwakke punten.
 6. Ik houd van mezelf en behandel mezelf met respect.
 7. Ik houd van mezelf daarom verzorg ik mijzelf elke dag.
 8. Ik respecteer mijzelf en geef mijn grenzen goed aan.
 9. Ik ben een belangrijk onderdeel van deze wereld.
 10. Ik houd van mezelf en het helpt mij om van andere mensen te houden.
 11. Ik houd van mijzelf en ik accepteer en vergeef mezelf voor elke fout die ik in mijn leven heb gemaakt.
 12. Ik houd van de gezondheid van mijn lichaam.
 13. Ik zorg goed voor mijn innerlijke wereld.
 14. Ik behandel mijzelf met vriendelijkheid en behandel anderen ook zo.
 15. Ik vul mezelf met liefde en straal dit uit naar anderen.
 16. Ik houd van elke moment van mijn leven.
 17. Ik ben mijn liefde waardig.
 18. Ik ben mijn respect waardig.
 19. Ik houd van mijzelf en ik kijk met liefde naar anderen.
 20. Ik houd van mijzelf en ik laat anderen ook van mij houden.

Je kunt ook affirmaties voor zelfliefde gebruiken voor een specifiek kenmerk van je uiterlijk of karakter:

 1. Ik houd van elke rimpel op mijn gezicht.
 2. Ik houd van mijn mooie neus.
 3. Ik houd van mijn lach.
 4. Ik houd van mijzelf ook als ik verdrietig ben.
 5. Ik houd van mijzelf ook al heb ik het niet altijd juist.
 6. Ik houd van mijzelf ook als ik fouten maak.

Voor sommige is het erg moeilijk om van zichzelf te houden. Daarom kunnen deze affirmaties je hierbij ondersteunen. Kies een aantal affirmaties die het beste bij je passen en herhaal deze regelmatig. Alleen door eigenliefde kunnen we echt geluk bereiken in het leven.

Ook interessant om te lezen:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* indicates required

Neem een kijkje in onze webshop:

Dit vind je misschien ook leuk...