Zelfliefde

4 tips voor meer zelfliefde

Het hebben van zelfliefde is een staat van bewust zijn, je waardeert jezelf en je hebt zelf respect. Als je geen zelfliefde hebt kun je in hele benauwde situaties terecht komen en alles in het leven zal moeizamer gaan. Ook zal je nooit je volle potentie kunnen benutten en je mooiste leven leiden. Er zijn veel acties die je zelf uit kunt voeren om meer zelfliefde te hebben. Hieronder geef ik je vier tips.

1. Geloof in jezelf

Je bent nu precies waar jij nu bent door wat jij gelooft over jezelf. Zowel de positieve geloofsovertuigingen als de negatieve. Ook wel je schaduwkanten genoemd. Jouw schaduw houdt jou nu tegen om te zijn waar jij nu eigenlijk had willen zijn. En als je niet bewust wordt van jouw schaduwkanten. Dan zal je ook niet vooruit komen in het leven. De stem die bijvoorbeeld tegen jou zegt: Ik ben niet genoeg of ik ben niet gewild. Moet je overkomen en het is tijd dat je wel in jezelf gaat geloven. Versla deze schaduwkanten door in het licht te stappen en door van jezelf te houden, wees lief voor jezelf. Geloof in jezelf.

2. Verzorg jezelf van top tot teen

Je kunt geen oprechte liefde geven als je geen liefde voor jezelf hebt. Voordat je de deur uitgaat zorg er dan voor dat je eerst zelf gevuld bent met liefde. Dit doe je door goed voor jezelf te verzorgen van binnen maar ook van buiten, van top tot teen. Kam je haar, poets je tanden en smeer jezelf in met lekker geurende body olie. Lak je nagels of ga naar de kapper. Wanneer je jezelf verwaarloosd is dat een van de eerste tekenen voor de buitenwereld dat je geen zelfliefde hebt. Verzorg jezelf, zo toon je ook dankbaarheid voor het lichaam van je ziel.

3. Luister naar je innerlijke stem

Wanneer je niet luistert naar je intuïtie, je innerlijke stem of hoe ik het zal zeggen je hogere zelf. Zal je in je leven gaan belanden in verkeerde relaties, banen en kom je steeds in vervelende situaties terecht. Dit is niet zonder reden, alles heeft een reden en het is aan jou om daar achter te komen. Vind jouw stem, luister naar je hogere zelf en dan zul je zien dat ineens alles op zijn plek valt. Ineens vind je jouw passie, de juiste partner en zie je dat het leven je ineens toe lacht in plaats van de rug toe keert. Dus omarm ook de schaduwkanten en de fouten en wordt er bewust van, bestudeer ze en kijk wat had ik beter kunnen doen. Ze zijn er niet voor niks maar om jou wakker te schudden.

4. Neem verantwoordelijkheid voor je leven

Als je niks doet en maar afwacht totdat iemand jou komt helpen dan ben je gewoon je tijd aan het verdoen. Alleen jij kunt zelf de eerste stap zetten naar een beter leven. Het maakt absoluut niets uit waar je vandaan komt. Mensen die de meest armoedigste leef situaties hebben gehad zijn zelfs in staat tot de meest grootste dingen. Dus vind jezelf niet zielig, stap niet in die slachtoffer rol en ga ervoor. God heeft jou op de wereld gezet voor een reden, maar jij moet zelf die eerste stap zetten. En als je de volste vertrouwen hebt dat het goed komt en jij de verantwoordelijkheid neemt dan zal het universum jou de middelen geven. Dat kan ik jou garanderen.

Wat doe jij het liefst aan zelfliefde? Laat het weten in de comments.

Ook intressant om te lezen:

Zelf liefde