Aarden
Mindset

5 manieren om goed te aarden

Op een dag heb je heel wat indrukken en prikkels te verwerken. Dit kost ontzettend veel energie, waardoor je moe wordt en misschien wel overprikkeld raakt. Belangrijk is om tegenover deze energie-vreters, energie-gevers te zetten. Energie-gevers is alle positieve energie en wat je letterlijk energie oplevert. Met name bij hooggevoelige personen is het van belang om hierin de balans te zoeken. Liever zelfs meer energie-gevers dan energie-vreters, zodat je wat reserves hebt. In dit artikel 5 manieren die je kunnen helpen je om goed te aarden, waardoor je in contact blijft met je zelf en je energieker voelt.

Al wandelend door het bos voel ik steeds meer de energie door mij heen stromen en word mijn hoofd leger. Wanneer ik begin met wandelen is het druk in mijn hoofd en ben ik me weinig bewust van de natuur. Hoe meer stappen ik zet, hoe meer bewust ik mij word van de natuur. In mijn hoofd wordt het stiller en in de natuur wordt het drukker. Ik hoor de wind door de hoge bomen, die vrolijk meebewegen, de vogels zingend op de takken. Ik zie de omgewoelde aarde van de wilde zwijnen, ik volg het pad van een eland aan de vele poep te zien. Pauzerend bij een meer, waait nog het laatste restje hersenspinsels mee. Als ik terug wandel, voel ik mij warm en energiek. Ik heb weer ruimte in mijn hoofd en er stromen allerlei creatieve ideeën. Ik dwing mijzelf om nog even terug te keren in mijn lijf en er gewoon te zijn.

In contact met de aarde blijven

Bij energie-vreters zit je voornamelijk buiten jezelf en ben je op anderen gericht. Jouw energie wordt leeggezogen door anderen of activiteiten. Het contact met jezelf raak je daardoor kwijt, met als valkuil dat je niet meer kan aanvoelen wat jouw grenzen zijn en kun je minder goed reageren vanuit je intuïtie.

Naast het contact met je zelf verliezen, verlies je ook het contact met de aarde. De aarde heb je nodig voor je energiedoorstroom. Zij geeft je positieve energie en je kan je ontladen (negatieve energie) aan haar. Hierdoor blijf je bij je zelf en in balans.

Vind jij het, net als ik, lastig om in contact met je zelf te blijven en ben je snel moe en overprikkeld? Dan zijn er een aantal manieren om je bewust te helpen aarden. Het aarden, of ook wel gronden genoemd, is het verbonden voelen en zijn met de aarde en de natuur (en dus ook met jezelf).

Vijf manieren om je (weer) te aarden

1. Natuur

Door je letterlijk in de natuur te begeven, maak je contact met de aarde. Hierdoor maak je ook contact met je zelf, aangezien wij onderdeel zijn van de natuur.

2. Fysieke activiteiten

Bij fysieke activiteiten kom je in je lijf, waardoor je weer meer geaard bent. Fysieke activiteiten zijn bijvoorbeeld sporten, dansen en zingen, huishoudelijke taken (ja, echt waar!), tuinieren en yoga.

3. Ademhaling & stilte

Met meditatie en yoga word je je bewust van de ademhaling, maar ook van de stilte in jezelf en richt je je aandacht naar binnen.

4. Hier & nu

Ook met mindfulness kun je je aarden. Doordat je je richt op het hier en nu en je zo min mogelijk laat afleiden door je mind, blijf je meer in je lijf en dus ook geaard.

5. Edelstenen

Soms kan het helpen om wat ondersteuning te ontvangen in het aarden. Edelstenen kunnen je daar heel goed in helpen. Fijne edelstenen welke jou kunnen helpen met aarden en bij jezelf te blijven, zijn: agaat, carneool, hematiet, jaspis, labradoriet, rookkwarts, zwarte onyx en zwarte toermalijn.

Goed geaard!

Deze 5 manieren kun je afzonderlijk gebruiken om te aarden, echter kun je ze ook combineren, waardoor ze versterken. Zoals het buiten yoga gaan doen, langs het strand gaan hardlopen, een edelsteen gebruiken tijdens het mediteren. Maar ook fysieke activiteiten afwisselen met passieve activiteiten, zoals sporten en mediteren. Zoek naar manieren die bij jou passen en wat je fijn vindt om te doen. Belangrijk is dat wanneer je goed geaard bent, vanuit je zelf in contact staat met de ander en je energiek voelt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* indicates required

Mijn naam is Margreet (42 jaar) en ik woon samen met mijn gezin in Zuid-Zweden. In de zomer van 2021 zijn we geëmigreerd, een langgekoesterde droom. Op dit moment ben ik fulltime moeder van 3 jonge kinderen, leer ik Zweeds en schrijf ik graag inspirerende blogs en over ons Zwedenavontuur. Daarnaast vind ik het heerlijk om er op uit te gaan, zowel met gezin als alleen. Wandelen, fietsen, motorrijden. Als er maar natuur om mij heen is. Verder houd ik enorm van zingen, lezen, zon, zelfontwikkeling, maar experimenteer ik ook graag met bakken van brood, taart en gebak. Ondertussen zijn we op zoek naar ons droomhuis, waar ruimte is voor een gastenverblijf en om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te gaan leven. Wil je meer weten over ons Zwedenavontuur en al mijn persoonlijke schrijfsels? Neem gerust een kijkje op www.soulshinewriter.wordpress.com

Dit vind je misschien ook leuk...