Positief denken
Mindset

9 tips om positief te leren denken

Onze gedachten en gevoelens bepalen ons leven. Om een goed en gelukkig leven te hebben, moet je positief denken. Gedachten bepalen namelijk alles: je mentale toestand maar ook deels je fysieke toestand. Het bepaald je geluk gehalte en zelfs je financiële situatie. De kracht van positief denken kan dus je leven totaal veranderen.

In deze blogpost 9 tips hoe je positief kunt leren denken en minder negatief. De verschillende tips en oefeningen zullen je helpen om van negatieve gedachten af ​​te komen, positief denken te ontwikkelen en gelukkiger te worden.Verwacht geen geluk, maar creëer het zelf. Wachten op een gelukstreffer is een mislukte missie. Als je droomt van een beter leven, moet je altijd bij jezelf beginnen.

1. Bevrijd jezelf van het verleden

Bevrijd je gedachten van slechte herinneringen, stop met boos worden en wrok koesteren tegen degenen die je ooit beledigd of pijn gedaan hebben. Soms kunnen de mensen die dichtbij ons staan ons pijn doen. Het is niet goed voor je geluk om voortdurend in gedachten naar deze momenten terug te keren. Een slecht verleden zou je toekomst niet negatief mogen beïnvloeden. Negativiteit kost een enorm veel energie.

2. Geloof in jezelf en in je kracht

Onthoud: je bent wie je denkt dat je bent, niet hoe anderen anderen je zien. Als ze je erop wijzen dat je dromen onmogelijk zijn en dat het tijd is om realistisch te worden, geloof ze dan niet! Geloof in jezelf en denk altijd in een positieve zin over jezelf.

3. Lees positieve affirmaties

Ons brein is net een computer waarop je verschillende programma’s kunt installeren. Dus elke ochtend, of nog beter de hele dag door, moet je jezelf eraan herinneren dat je een succesvol, aantrekkelijk en energiek persoon bent. Door positieve affirmaties programmeer je je brein om positief te denken.

4. Wees dankbaar

Wees dankbaar voor de wereld, jezelf, je dierbaren, het leven. Affirmaties in de ochtend en dankbaarheid voor het slapengaan zijn. Pas als je eerst leert waarderen wat je al hebt, kun je pas leren positief te denken. Hier in de westerse wereld wordt je gebombadeerd met reclame, dat je haast dwingt om succesvoller en rijker te zijn om gelukkig te zijn. Maar alleen degenen die weten hoe ze van de kleine dingen kunnen genieten, krijgen alles op hun pad wat ze nodig hebben. Anderen jagen eindeloos naar geluk, maar bereiken het nooit. Gewoonweg omdat ze het niet waarderen.

5. Concentreer je op je sterke punten

In plaats van je te concentreren op je sterke punten, kiezen velen ervoor om zich te concentreren op hun zwakke punten. Maak geen lijst van wat je niet hebt maar waardeer wat je wel hebt. Het zal de manier waarop je over jezelf denkt veranderen en je leven ten goede veranderen.

6. Omring jezelf met positiviteit

Positief denken is de basis voor geluk en succes. Als je je de hele tijd negatief voelt, is de kans groot dat je gewoon gefixeerd bent op de verkeerde dingen. Er zijn goede en slechte dingen in de wereld, maar aan welke kant je wilt leven, is een eigen keuze. Nog steeds niet overtuigd? Probeer dan hetgene te vermijden dat je een negatief gevoel bezorgd. En probeer juist de dingen die jou een positief gevoel geven te vermeerderen.

7. Weg met de angst

Droom je ervan om een ​​nieuw positief leven te beginnen, maar ben je bang dat het niet lukt? Zolang je op deze manier blijft denken, zal het leven niet veranderen. Als je zelfverzekerd bent en je weet dat je zal slagen, zal het Universum je helpen om je wens uit te laten komen. Angst zou je toekomst niet mogen bepalen.

8. Maak contact met positieve mensen

In een goed humeur zijn, betekent een stap dichter bij positief denken. En contact met positieve mensen is een geweldige kans om ervaring, inspiratie, energie en kracht op te doen en positiviteit werkt aanstekelijk.

9. Neem verantwoordelijkheid

De sleutel tot positiviteit is om verantwoordelijk te zijn voor jezelf. De beslissingen die je maakt in je leven. De mensen met wie je omgaat, de situaties waar jij je in bevindt. Dit alles heeft invloed gehad op waar je nu bent. En dit heeft ook weer indirect invloed op je gedachten. Alleen jij zelf bent in staat om je leven te veranderen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Neem een kijkje in onze webshop:

Ook interessant om te lezen:

Dit vind je misschien ook leuk...