Horoscoop Ascendant
Astrologie

Ascendant in een Horoscoop: De Eerste Indruk en Innerlijke Conflicten

De Ascendant speelt een belangrijke rol in een persoonlijke horoscoop en deze valt te achterhalen aan de hand van de geboortetijd. Het teken waar je Ascendant in staat, vertelt meer over hoe jij je profileert naar de buitenwereld. Het is de eerste indruk die je maakt wanneer je binnen komt, het liefst in een omgeving die nieuw voor je is. Het is het deel wat je wilt laten zien, het zogenaamde ‘masker’ naar de buitenwereld. Het teken waar je Ascendant in staat, is zelden dezelfde als je Zonneteken (sterrenbeeld). De Ascendant kan innerlijke conflicten bij jezelf veroorzaken, maar door een horoscoop te laten maken zal je hier meer inzicht in krijgen.

De Rol van de Ascendant in een Horoscoop

Dus stel, je Zonneteken staat in Vissen en je Ascendant staat in Ram. Dit zijn tekens die behoorlijk haaks op elkaar staan. Met Ascendant Ram kom je assertief over, een vurige persoonlijkheid en mensen zullen je zien als een krachtig persoon. Iemand die de leiding neemt. Maar met een Zonneteken Vissen (element water) zal je in wezen juist een introvert type zijn. Iemand die altijd zijn intuïtie volgt en dromerig en gevoelig is. Dit staat vrij haaks de Ram en dit kan zowel voor jezelf als de omgeving vrij verwarrend zijn!

Mensen zien in dit voorbeeld het beeld van een krachtige, assertieve persoonlijkheid, maar zullen na een tijdje gaan ontdekken dat je helemaal niet zo gemaakt bent om leiding te nemen. Zelf wil je ook helemaal niet in deze positie zitten, maar hier kom je opvallend vaak in terecht! Als Vissen ben je juist iemand die mee wil gaan in de flow van het leven, liever neem je een volgzame rol in en voel je intuïtief wel aan waar je heen zal gaan. Doordat mensen een andere verwachting van je hebben, kan dit uitmonden in onvrede of teleurstelling. En dit kan vervolgens weer eenzaamheid teweeg brengen, zeker bij een gevoelige Vissen. Alles heeft dus met elkaar te maken.

De Synergie Tussen Zonneteken en Ascendant

Natuurlijk kan het ook zijn, dat je Ascendant en Zonneteken elkaar juist versterken.
Stel, je Zonneteken is Tweeling en je Ascendant is Weegschaal. Beide tekens vallen onder het element lucht. Tweeling-mensen willen graag contact met andere mensen, zijn nieuwsgierig van aard en delen graag hun kennis. Met een Ascendant Weegschaal zal je de mensen naar je toetrekken, ze zullen worden aangetrokken door je open en vriendelijke karakter. Dit is dus gunstig en de eerste indruk die je maakt, zal in grote lijnen overeenkomen met jouw ware zelf.

Het Belang van Geboortetijd

De geboortetijd speelt dus een belangrijke rol bij het uitschrijven van een horoscoop. Niet alleen wordt hiermee de Ascendant berekent, maar ook speelt het een rol in de elementen verdeling in een horoscoop. Hierover zal ik later nog een artikel schrijven. Wat betreft geboortetijd gaan mensen hier soms net iets te laconiek mee om.

Gelukkig stem ik mij altijd intuïtief af op een horoscoop en voel ik aan of de horoscoop kloppend is voor desbetreffende persoon. Ik zal het laconiek zijn even toelichten. Een tijdje terug kreeg ik de geboortegegevens van iemand en tijdens het werken aan zijn horoscoop voelde alles correct en zat ik lekker in de flow. Tot ik uitkwam bij zijn Ascendant. Naargelang ik verder schreef, voelde ik steeds meer afstand tussen mij en de persoon in kwestie ontstaan. Het klopte totaal niet volgens mijn gevoel. Toen toch maar even contact gezocht en de vraag gesteld of de geboortetijd daadwerkelijk klopte, of dat het een ‘volgens mijn moeder was het ongeveer zo laat’-tijdstip was. En wat bleek, dit laatste was het geval.

De geboortetijd was een wilde gok en de Ascendant die hieruit naar voren kwam, klopte niet voor mijn gevoel. De horoscopen die ik schrijf zijn écht afgestemd op de persoon en hierin staan geen algemene cliché waarheden. Ik heb de persoon in kwestie dan ook vriendelijk verzocht om de geboortegegevens op te vragen bij de gemeente. Hieruit kwam een ander tijdstip naar voren en dus ook een ander Ascendant. Uiteindelijk is er een unieke, persoonlijke horoscoop ontstaan en waren we beide blij met het eindresultaat!

Mijn naam is Manon, van MaanZon Astrologie. Aan de hand van jouw geboortegegevens maak ik unieke, persoonlijke horoscopen. Natuurlijk komt hierin jouw Zonneteken (sterrenbeeld) aan bod. Maar wat dacht je van je Maanteken, dat meer vertelt over jouw ziel en je gevoelens? Ook de vier elementen, je Marsteken, de fascinerende Ascendant en uiteraard liefdes planeet Venus zullen meer inzicht en bewustwording geven over jezelf. En extra speciaal: de Maansknopen, die meer onthullen over je vorige leven en je zielsmissie hier op aarde! Meer weten? Kijk eens op www.maan-zon.nl

Wil jij je omringen met een positieve en inspirerende gemeenschap van mensen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit, de maan en een positieve mindset? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Sluit je aan bij ons Telegram kanaal “The Goddess Community” en ontvang dagelijks inspirerende teksten, blijf als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen op de blog Godin van Licht en ontvang exclusieve maanrituelen die perfect passen bij de volle maan.

Ons doel is om mensen te helpen zich te verbinden met hun innerlijke kracht en om een positieve mindset te cultiveren. In onze community kan je nieuwe vrienden maken die dezelfde interesses hebben als jij en je omringen met liefdevolle en positieve mensen. Je kan deelnemen aan gesprekken, vragen stellen of gewoon inspiratie opdoen uit de gedeelde ervaringen van anderen.

Sluit je vandaag nog aan bij onze gratis community en begin je reis naar een leven vol spiritualiteit, positieve energie en persoonlijke groei! Klik hieronder:

Wil je meer lezen over astrologie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Dit vind je misschien ook leuk...