Mindset

Ben ik mijn eigen energievreter?

Je kent het wel een gesprek waar je geen zin in hebt, omdat je al weet hoe het afloopt. Een vraag die je steeds maar niet stelt, omdat je het antwoord voor jezelf al invult. Een confrontatie over iets vermijden, omdat je al weet waar het op uitloopt. Een uitdaging niet aangaan, omdat je al denkt dat het niet gaat lukken.

Hoe? Wat? Waarom? Door anderen, energievreters… Ik denk dat iedereen elke dag wel met verschillende energievreters wordt geconfronteerd.

Ga het lijstje maar af! Van collega’s tot buren, maar ook familieleden en vreemden. Al opvretend kom je elke keer op dezelfde personen en situaties uit! 

Waarom moeten ze mij steeds hebben? Waarom vallen ze zichzelf niet lastig? Waarom vermoeien ze me zo? Jarenlang heb ik dit steeds zo benaderd. Uitstel, afstel en alleen de omgeving had het gedaan. Ik zat in mijn eigen vicieuze cirkel, want ik vergat de ‘jij’ in mijn verhaal. Mijn ego was ook een energievreter.

Dit besefte ik eerder niet, tot ik met een ezel werd geconfronteerd. Het zijn niet alleen de energie vretende stenen, maar het is ook de ezel.

De ezel die wellicht wel moeite doet om de stenen te herkennen, maar er vervolgens onbewust keer op keer tegenaan blijft bonken.

Waarom?

De ezel doet geen moeite om naar zichzelf te kijken. Reflecteert eigen handelingen niet en herhaalt het onbewust. Keer op keer maak je je eigen cirkel rond.

Wat te doen?

Een energievreter wordt pas een energievreter als jij het toelaat. Ook jij bij jezelf. Wees realistisch naar jezelf en naar anderen toe.

Als jij jezelf niet kent, wordt je je niet bewust van je eigen grenzen. Als jij je niet bewust van je eigen grenzen bent, kan je ze niet aangeven. 

Als je het anderen niet aangeeft, is het onrealistisch om verwachtingen te hebben. Pas als jij je grenzen aangeeft, kan je ze bewaken. Alleen jij kan dat en je zult ervaren dat je de harmonie in veel verbindingen terug zal vinden. Doe je dit allemaal niet, mopper dan ook niet dat je grenzen overschreden worden.

Het moraal van het verhaal: Pak je eigen regie en koop een spiegel. Leer jezelf kennen en blijf realistisch! Je mag soms wel een ezel zijn, maar in iedere geval geen onbewuste 😊

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* indicates required

Lieve lezers, ik ben Soulfood11.11 en schrijf met mijn sarcastische twist over uitdagingen in het leven. Uitdagingen die je ziel voeden, zodat jij een meer geëvolueerde versie van jezelf wordt. Alle inspiratie komt allereerst vanuit het licht in mezelf. Daarnaast ben ik mens, moeder en een vrouw met levenservaring. Ik weet veel, maar nog niet alles. Daarom neem ik elke dag als een kans op groei en ontwikkeling. Ik gun elk ziel hetzelfde. Wil je meer van me lezen? Neem een kijkje op: https://www.instagram.com/soulfood11.11/ Veel leesplezier en liefs, Soulfood11.11

Dit vind je misschien ook leuk...