Chaga thee
Gezondheid

Chaga en haar geneeskrachtige werking

Chaga is een boompaddestoel en is een geweldige creatie van de natuur, het groeit op een berkenboom. Chaga-paddenstoel heeft een dichte structuur. Aan de buitenkant lijkt het op verbrande houtskool, terwijl het aan de binnenkant een oranje kern heeft met een kurkstructuur. Een berkenzwam is een groei op de schors van een boom die een onregelmatige vorm heeft en de stam geleidelijk door en door degradeert.

Chaga komt voor in koude klimaten, voornamelijk in Noord-Europa, Rusland, Azië en Canada. Deze boomschimmel bevindt zich binnen het bereik van de mens en is dus gemakkelijk te oogsten.

Chaga wordt al vele jaren in de traditionele geneeskunde gebruikt vanwege de vele gezondheidsvoordelen. De schimmel moet worden gedrenkt in heet water of alcohol om de stijve celwanden af ​​te breken. Er worden thee, aftreksels, afkooksels, zalven en crèmes van gemaakt.

Samenstelling van chaga

Chaga-paddenstoel bevat veel voedingsstoffen. Onder hen zijn B-vitamines, vitamine D, kalium, koper, selenium, zink, ijzer, fosfor, mangaan, aminozuren en vezels. Berkenzwam bevat polysacchariden, betuline, betulinezuur en inotodiol.

De voordelen van chaga

De gunstige eigenschappen van chaga kunnen ontstekingen helpen verminderen, de immuniteit versterken en virussen bestrijden. Chaga heeft antitumoractiviteit en kan bepaalde vormen van kanker helpen behandelen. Waar chage ook goed voor is:

  • voor spieren en gewrichten
  • voor het hart en de bloedvaten
  • voor hersenen en zenuwen
  • voor het spijsverteringskanaal
  • voor nieren en de blaas
  • voor de huid
  • voor je imuumsysteem

De genezende eigenschappen

Chaga wordt gebruikt om veel ziekten te voorkomen. De berkenzwam heeft ontstekingsremmende eigenschappen, het wordt gebruikt als een diuretisch en choleretisch middel. Dankzij tannines beschermt chaga de slijmvliezen van het lichaam. Chaga wordt gebruikt om huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem en gewrichtsaandoeningen te behandelen.

Chaga in de geneeskunde: onderzoek naar geneeskrachtige eigenschappen

De studie van chaga als medicijn voor gebruik in de geneeskunde en de studie van het effect ervan op het menselijk lichaam begon in de jaren 60 van de vorige eeuw.

Rusland heeft een aantal onderzoeken uitgevoerd waaruit bleek dat chaga redoxprocessen normaliseert, het zenuwstelsel versterkt, herstelt en de functies van de maag en de twaalfvingerige darm normaliseert. Ook liet de chaga-bouillon de bloedsuikerspiegel dalen. Vedere studies hebben aangetoond dat het gebruik van chaga het metabolisme van hersenweefsel activeert. Chaga heeft algemene en lokale ontstekingsremmende eigenschappen. In deze experimenten werd ontdekt dat chaga de groei van sommige tumoren helpt vertragen en het effect van blootstelling aan straling vermindert.

In Japan werden onderzoeken naar de geneeskrachtige eigenschappen van chaga uitgevoerd. Aan de Universiteit van Haifa (Israël) werd de antikankeractiviteit van chaga-preparaten onderzocht en bevestigd.

Chaga is dus een unieke paddenstoel die is verzadigd met een enorme hoeveelheid nuttige stoffen en een breed scala aan therapeutische effecten heeft.

Dit artikel is alleen ter informatie geschreven. We raden aan om eerst een arts te raadplegen als je jezelf wilt behandelen.

Ook interessant om te lezen:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* indicates required

Neem een kijkje in onze webshop: