Volle maan
Astrologie De maan

De maanfases en hun betekenis

De maan staat voor krachtige vrouwelijke energie. Ze staat voor intuïtie, wijsheid, geboorte, dood, spirituele connectie en reïncarnatie. Wanneer wij meer afgestemd zijn op de fases van de maan kunnen wij de magische krachten die de maan bezit gebruiken in ons eigen voordeel.

De maan staat ook voor onze diepste persoonlijke behoeften. Wij kunnen de kennis en de energie van cycles van de maan gebruiken om ons meer met ons hogere zelf te verbinden.

Elke maanstand waar de maan in kan zitten is visueel anders en heeft een eigen unieke spirituele betekenis. Hieronder een beschrijving van elke fase van de maan en hun betekenis:

Nieuwe maan

Een nieuw begin, potentieel, dromen en manifesteren.
De maan bevindt zich dan tussen de aarde en de zon. Zij is dan niet zichtbaar vanaf de aarde. Deze fase staat voor een nieuw begin, plannen maken en is een perfect moment om je dromen te manifesteren door middel van een ritueel. Zie hier.

Wassende maan

Intentie, vooruit, geloof.
De maan is voor een kwart aan het verlichten aan de rechterkant. Deze fase staat voor intentie. Het is de perfecte moment om je intenties, verwachtingen en wensen gedurende deze tijd voor ogen te houden.

Eerste kwartier

Uitdagingen, beslissingen, vertrouwen en actie
Precies de helft aan de rechterkant van de maan is verlicht en de andere helft is schaduw. Deze fase staat voor uitdagingen, beslissingen en actie nemen. Je week van rust en het stellen van intenties is voorbij en nu is het tijd om aan de slag te gaan.

Gibbons maan

Aanpassen en verfijnen.
De maan is nu voor drie vierde deel verlicht. Deze fase betekent verfijning. Het is tijd om je acties te overzien ze te begrijpen en ze te verfijnen.

Volle maan

Resultaten, vergeving, loslaten, dankbaarheid
De maan is nu helemaal rond en verlicht door de zon. Deze fase betekent op je hoogtepunt zijn, vol van kracht en energie. Veel mensen slapen slechter rond deze periode en kan je op emotionele vlakken het wat moeilijker hebben. Het is een goed moment om zaken die jou niet langer dienen los te laten. Zie hier voor een volle maan ritueel.

Afnemende maan

Ontspan, accepteer, hergroepeer
De maan is nu aan de linkerkant voor drie vierde deel verlicht. Het licht is nu aan het afnemen. Deze fase staat voor ontspannen. Nu is het tijd om je ervaring te delen met anderen en je dankbaarheid te tonen.

Laatste kwartier

Evalueren, balanceren, vertrouwen, afronden, vergeving
De linkerkant van de maan is nu verlicht. Deze fase staat voor evalueren. Voor dat de nieuwe maan weer aan de lucht staat is het tijd om alles te vergeven en het nieuwe project af te ronden.

Balsemieke of Karma Maan:

Genezing, rust, overgave
De maan is nu nauwelijks meer te zien. Er is veel energie verbruikt en je wilt misschien een beetje ontspannen tijdens dit deel van de cyclus, geef jezelf hieraan over. Dit is een briljante tijd om een ​​einde te maken aan gewoonten die niet goed voor je zijn.

Je zult merken dat hoe meer je jezelf aanpast aan de maanfasen, hoe gemakkelijker jouw leven wordt. Klik hier om de huidige maanstand zien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Ook interessant om te lezen:

De maanfasen en hun betekenis.

Dit vind je misschien ook leuk...