Volle maan mei
Astrologie

De volle maan in mei: Bloemenmaan

De Volle Maan in mei wordt de Bloemenmaan genoemd. Deze naam heeft zij gekregen om de bloemen aan te duiden die tijdens deze maand bloeien. De volle maan van mei laat ook een tijd van toenemende vruchtbaarheid bij dieren zien en temperaturen die warm zijn om veilig jongen op de wereld te zetten.

In de oudheid was het gebruikelijk om de veranderende seizoenen te volgen door de maanmaand te volgen in plaats van het zonnejaar, waarop de 12 maanden in onze moderne kalender zijn gebaseerd.

Gedurende duizenden jaren noemden mensen in heel Europa, evenals indianenstammen, de maanden naar kenmerken die ze associeerden met de seizoenen op het noordelijk halfrond.

Er is een groot aantal wilde bloemen die in mei bloeien op het noordelijk halfrond, waar deze traditionele namen voor volle maan zijn ontstaan. Veel soorten anemonen, wilde knoflook, indigo, boshyacinten, lupine, sundrops en viooltjes, om er maar een paar te noemen. Het is geen wonder dat de kleurrijke displays die deze bloemen in de natuur creëren mensen hebben geïnspireerd om de volle maan naar hen te vernoemen.

Ook interessant om te lezen:

De volle maan in mei: Bloemenmaan.

Bron: https://www.timeanddate.com/

Dit vind je misschien ook leuk...