Eenvoudig leven
Mindset

Eenvoudig leven, minder kopen en meer ervaren

Toen ik jong was keek ik erg tegen een oudere vriendin op. Zij had zoveel mooie spullen zoals tassen en riemen in alle kleuren, mega veel kleding en heel veel mooie sieraden. Ik zei toen tegen mijzelf dat ik dat ook wilde en zo begon het proces van kopen, kopen, kopen. Het hebben van veel spullen gaf mij even een heel fijn gevoel maar dat verdween al erg snel. Toen ik op een latere leeftijd kritisch naar mijn huis en spullen ging kijken werd ik er alles behalve gelukkig van. Het voelde alsof ik constant in rommel leefde. Dit moest veranderen, er moest weer energie vrijkomen. Ik besloot toen dat ik een eenvoudig leven wilde gaan leiden, minder kopen en meer ervaren.

Minder kopen, meer ervaren

Op dit moment hecht ik veel meer waarde aan het hebben van gezond eten en drinken, reizen en met vrienden en familie zijn. Mooie herinneringen maken voor als ik later oud ben en ik daar op terug kan kijken. Hiernaast vind ik het heel belangrijk dat de omgeving waar ik in leef rust, warmte en licht uitstraalt en bovenal schoon is.

Ik zit nu in een proces dat ik bezig ben om alle spullen die in niet nodig heb weg te geven of naar een goed doel te brengen. Wanneer je een minimalistisch huis hebt hoef je je ook niet druk te maken om de rommel in je huis en kun je beter focussen op de zaken in het leven die er wel toe doen.

Wat moet je wel en niet bewaren?

Ga elk item in huis na en vraag jezelf af. Maakt dit item mij blij? Heeft het een emotionele waarde? Gebruik ik het item wel? Als op deze vragen het antwoord nee is, geef het dan weg. Tijdens dit proces kwam ik er achter hoeveel spullen ik heb waar ik de waarde totaal niet van in zag of juist hele mooie items die ik eigenlijk verwaarloosd had.

Dit is zal de eerste stap zijn voor mij naar een eenvoudig leven. Ik hoop dat je geïnspireerd bent geraakt en zelf ook aan de slag gaat om je leef omgeving op te ruimen. Het voelt echt heerlijk en verfrissend. Aanrader!

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...