gelukkig zijn
Mindset

Gelukkig zijn door naar binnen te keren

Zelf geloof ik dat we in de kern allemaal spirituele wezens zijn. Wezens die in een hele materiële wereld leven op dit moment. Maar waar gelukkig ook heel veel verandering gaande is. We ons veel bewuster worden van allerlei zaken. Er is zoveel mogelijk en het internet verbindt ons met elkaar. Toch is dit nu weer een gekke periode waarin sommige mensen niet of onvoldoende inzien hoe belangrijk corona is voor verdere verandering en ontwikkeling. Zelf probeer ik vooral die mensen en de negatieve energie die ze met zich meedragen te mijden. Maar hoe kun je dat dan het beste doen?

In jezelf keren. Beseffen dat alles wat je nodig hebt in jezelf zit. Je focussen op jezelf en dingen doen die jou kracht geven. Het is mogelijk om ook in deze tijd heel erg gelukkig te zijn. Als je naar binnen gaat keren zal je zien dat je geen andere mensen nodig hebt om gelukkig te zijn. Natuurlijk heb je ze nodig om te kunnen overleven, maar niet voor geluk. En dat is waar het in deze tijd nog meer dan anders om draait, gelukkig kunnen zijn ondanks alles.

Ik geloof dat we allemaal een zijn. Doe je een ander pijn dan doe je eigenlijk jezelf pijn. Ik heb dit aan den lijve ondervonden eigenlijk mijn hele leven tot ongeveer het begin van mijn burn-out 2,5 jaar geleden. Ik was soms hard en kritisch naar anderen en wat heeft het me gebracht? Helemaal niks!

En nu? Nu mediteer ik, luister ik daarnaast veel muziek, wandel ik veel alleen in de natuur, heb het leuk met mezelf en hou ik van mezelf. Doordat ik geleerd heb naar binnen te keren.

Van jezelf houden, de mensen om je heen (ook al is het op afstand), de natuur en erin kunnen geloven dat jij, omdat je zo sterk bent, jezelf kunt opvangen als dat nodig is, maakt je een gelukkig mens. En we voeren allemaal een strijd, de een wat heftiger dan de ander maar voor niemand is dit leven altijd een pretje. Als je dit gaat in zien wordt het zo makkelijk om begrip voor anderen op te brengen en te bedenken wat ze beweegt.

En hoe lukt het dan om de balans te vinden tussen het verblijven in de spirituele wereld en in de aardse wereld? En niet te gaan zweven. Door je heel erg bewust te zijn dat die middenweg ontzettend belangrijk is. Even mediteren of bidden en dan weer even met je kind spelen bijvoorbeeld. Daar een goed ritme in zien te vinden. Je heel goed te beseffen dat we nu hier leven en het hiermee zullen moeten doen. Hoe fijn het ook is om in die binnenwereld te verblijven, dat is niet hoe het bedoeld is. Vergeet nooit de mensen om je heen, die jouw aandacht zo hard nodig hebben.

Zoals ik het zie is het leven niet bedoeld als iets gemakkelijks. Het is bedoeld om te leren. Dus wees nieuwsgierig, wees leergierig! En geniet!

Gastblogger Selma van Wijk (1987) blogt over haar leven, waarin ze steeds bewuster is van allerlei zaken. Ze is bezig met een opleiding kindercoach en wil zich specialiseren in het toepassen van meditatie- en mindfulness binnen haar toekomstige praktijk. Ze wil deze kinderen heel graag begeleiden naar een leven met minder onrust, meer geluk en echt zichzelf kunnen zijn.

Zelf heeft zij altijd veel onrust gehad en gelukkig is dat door het mediteren en het ontwikkelen van een beter zelfbeeld grotendeels naar de achtergrond verdwenen. Sinds begin juli is zij bezig met een hele mooie spirituele ontdekkingsreis. Ze verdiept zich in het boeddhisme en sjamanisme. En daarnaast leest zij veel over hoog sensitiviteit, lichtwerk en persoonlijke ontwikkeling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ook interessant om te lezen:

Dit vind je misschien ook leuk...