Affirmaties
Mindset

Hoe maak je je eigen affirmaties

Wij mensen zijn het meeste van onze tijd bezig met denken. En veel van ons schenken bijna geen aandacht aan het gene waar ze over nadenken. Maar als je je bewust wordt van het feit dat je gedachten je realiteit creëren dan kun je hier gebruik van maken door affirmaties voor jezelf op te stellen.

Een affirmatie is een bewust gekozen en herhaalde expressie van een wens. Een zin dat zo vaak herhaald wordt tot dat je er echt in gaat geloven. Ik ben van mening dat affirmaties een van de meeste krachtigste instrumenten zijn om de beste versie van jezelf te worden. Ik gebruik ze zelf ook en ik ben er heilig van overtuigd dat ze werken. Je kunt ze gebruiken voor het krijgen van zelfvertrouwen, nieuw werk, afvallen, geld, liefde en noem maar op.

Vele zeggen eerst zien dan geloven. Maar zij hebben het mis, je moet eerst geloven en dan pas zal je het zien.

Godin van Licht

Hoe stel je affirmaties voor jezelf op?

1. Ik vorm

Wanneer je een affirmatie opstelt verwijs je altijd naar jezelf. Je spreekt dus tegen jezelf in de ik vorm. Ik ben… (het gene wat je wenst).

2. De tegenwoordige tijd

Een affirmatie wordt altijd in de tegenwoordige tijd geschreven. Wanneer je dit niet doet zal je onderbewustzijn het interpreteren als of het nog niet gerealiseerd is. Voorbeeld: Ik word ooit een succesvolle onderneemster. Is geen goede affirmatie. Maar zeg: Ik ben een succesvolle onderneemster.

3. Nauwkeurig en specifiek

Het onderbewustzijn neemt alles heel letterlijk en maakt geen onderscheid tussen positief of negatief. Je affirmatie moet daarom zo nauwkeurig en specifiek mogelijk zijn. Wanneer dit niet zo is zal je onderbewustzijn ook niet begrijpen wat je precies bedoelt met de affirmatie.

3. Positief

Het is de bedoeling dat als je de affirmatie leest dat je er een goed gevoel bij krijgt. Deze zinnen kun je er eventueel aan toevoegen om er nog meer gevoel bij te krijgen:

  • Ik geloof met heel mijn hart dat ik….
  • Ik hou ervan dat ik….
  • Het voelt zo fijn dat ik….
  • Ik ben zo dankbaar dat ik nu….

4. Geen ontkenningen

Gebruik in je affirmatie absoluut geen ontkenningen want dan werkt de affirmatie niet zoals je zou willen. Je bereikt juist het tegenovergestelde. Woorden zoals; niet, nooit en nee mogen niet in de affirmaties voorkomen.
Voorbeeld: Ik wil mij niet meer ongelukkig voelen. Is geen goede affirmatie. Maar zeg hiervoor in de plaats: Ik ben gelukkig.

Gerelateerde artikelen:

Voorbeelden

Hieronder een aantal positieve affirmaties die jij zelf kunt gebruiken. Je kunt ze uitprinten en op een plek hangen waar je ze elke dag ziet.

Maak jij gebruik van affirmaties? Laat het weten in de comments.

Dit vind je misschien ook leuk...