maankalender-januari
De maan

Maankalender januari 2021

Maankalender voor januari 2021 met de dagen van de nieuwe maan, de volle maan, de eerste kwartier maan en de laatste kwartier maan, de locatie van de maan in de sterrenbeeld tekens, evenals de invloed van de maandagen.

Met de maankalender kun je bewust worden van de maan in welke sterrenbeeld teken zij op dit moment staat en in welke fase. De maankalender voor januari 2021 zal je kunnen helpen bij het plannen van je zaken met minimale verlies van tijd en moeite. De maankalender kan je helpen bij het vinden van de meest gunstige en ongunstige dagen van de maand.

Maanfasen voor januari 2021

Volgens de maankalender voor januari 2021 zal er een verandering zijn in de fasen van de maan in de volgende volgorde:

MaanfaseDatumTijdSterrenbeeld
Laatste kwartier6 januari 202110:38:35Weegschaal
Nieuwe maan 13 januari 202106:02:37Steenbok
Eerste kwartier 20 januari 202122:03:35Stier
Volle maan 28 januari 202120:18:35Leeuw

Maankalender


In de maankalender voor januari 2021 kun je zien wanneer de maanfasen plaatsvinden. Tevens kun je zien in welke sterrenbeeld de maan zich bevindt.

De invloed van de maan

In de maankalender voor januari 2021 hebben verschillende gebeurtenissen een duidelijk effect op de natuur en de mensen om ons heen. Nieuwe maan, volle maan, dagen van het eerste en laatste kwartier van de maan worden beschouwd als de tijd van verbeterde interactie tussen de zon en de maan.

Onthoud dat het sterrenbeeld het belangrijkst is bij het bepalen van de invloed van de maan, dan de maandag en pas dan de fase van de maan en de dag van de week. Vergeet niet dat de maankalender een adviserend karakter heeft. Vertrouw meer op jezelf bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Laatste kwartier maan 6 januari 2021

MaanfaseLaatste kwartier
Tijd10:38 uur
Verlichtingspercentage50%
Leeftijd22 dagen
Sterrenbeeld Weegschaal

Maan in het sterrenbeeldteken Weegschaal

Maan in het teken van Weegschaal. Een goed moment om uit te rusten na zwaar werk vanwege de vorige maan in Maagd. Het is het beste om niet iets nieuws en globaals te beginnen, maar om snel af te ronden wat eerder was gestart en gepland.

Het negatieve aspect is de toenemende moeilijkheid bij het nemen van beslissingen. Je kunt lang aarzelen tussen alle “voor- en nadelen”, maar nooit tot een definitief oordeel komen. Daarom kan het nemen van belangrijke beslissingen het beste worden uitgesteld tot een ander, gunstiger moment hiervoor.

Nieuwe maan 13 januari 2021

MaanfaseNieuwe maan
Tijd06:02 uur
Verlichtingspercentage0%
Leeftijd2 dagen
Sterrenbeeld Steenbok

Maan in het sterrenbeeldteken Steenbok

Maan in het teken Steenbok. Niet de beste tijd om te communiceren met instanties en vertegenwoordigers. In geldzaken verloopt ook niet alles soepel. Er is een grote kans op vertraging bij het maken van winst en verliezen zijn ook mogelijk. Het is een goed idee om een ​​korte wandeling in de bergen te maken of een bosgebied te bezoeken.

Eerste kwartier maan 20 januari 2021

MaanfaseEerste kwartier
Tijd22.02 uur
Verlichtingspercentage55%
Leeftijd2 dagen
Sterrenbeeld Stier

Maan in het sterrenbeeldteken Stier

Maan in het teken Stier. Stier is een teken van materiële stabiliteit, doorzettingsvermogen en toewijding, daarom is dit de meest gunstige tijd voor het uitvoeren van diverse financiële transacties. Investeren in je toekomst zal leiden tot latere inkomsten.

Hoewel er gedurende deze periode een toename van het denkvermogen is, neemt daarentegen de traagheid en de neiging tot luiheid toe. Er is behoefte aan comfort en gezelligheid, je wilt erop uit of bijvoorbeeld een bioscoop bezoeken, ontspannen en heerlijk dineren in een restaurant. Helaas gaat dat niet in deze tijd dus probeer creatief te zijn.

Volle maan 28 januari 2021

MaanfaseVolle maan
Tijd20.18 uur
Verlichtingspercentage100%
Leeftijd16 dagen
Sterrenbeeld Leeuw

Maan in het sterrenbeeldteken Leeuw

Maan in het teken Leeuw. De maan in Leeuw is voorstander van alle energieke inspanningen: van het organiseren van sport- of culturele uitstapjes tot een gezellig samenkomen met familie of vrienden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* indicates required

Neem een kijkje in onze webshop:

Dit vind je misschien ook leuk...