maanrituelen
De maan

Maanrituelen: waarvoor en wanneer worden ze gebruikt

Door de geschiedenis heen is altijd de maan bestudeerd, aanbeden en vergoddelijkt. In oude beschavingen regeerde de maangodheid (meestal een godin) op gelijke voet met de zon. In sommige religies werd de maan als zelfs krachtiger beschouwd dan de zon, omdat zij wijsheid en spirituele kennis met zich meedroeg.

Uit oude manuscripten blijkt dat de maan gebruikt werd voor haar magische krachten en werden er vele maanceremonies uitgevoerd. En tot op de dag van vandaag is dit voor vele nog steeds zo. De maan wordt in verschillende fasen gebruikt: nieuwe maan, groeiende maan, volle maan, afnemende maan. Op een bepaalde fase wordt er dan een ritueel uitgevoerd, dat kan helpen om iets kwijt te raken of iets te verwerven.

Hoewel er veel mythes zijn over de maan, die voornamelijk worden geassocieerd met de donkere kant, kan het een mens ook helpen om zijn of haar leven te verbeteren. Het is een bekend feit dat het de menselijke psyche beïnvloedt, vooral bij de volle maan, de subtiele psyche van een persoon vangt haar subtiele trillingen op en als een mens positief en harmonieus is, kan de maan je geen kwaad doen, maar helpt ze je juist om je wensen te vervullen.

De maan staat voor vrouwelijke energie, is passief, mysterieus en staat voor nieuw leven. Een moeder is die leven geeft, schoonheid draagt ​​en vanaf het allereerste begin de kracht van de natuur bezit. De maan is tot op zekere hoogte ook een moeder voor de aarde. Als de maan groeit, trekt het alle groeiprocessen mee. Sommige gebruiken deze tijd om creatieve rituelen te creëren, rituelen voor persoonlijke groei, winst, meer gezondheid, meer liefde, enz.

De maan en vrouwen

Maanmagie wordt het vaakst door vrouwen gepraktiseerd. Hun maandelijkse cyclus kan zelfs gekoppeld worden aan de maanfasen. En de godin van de maan in oude mythologische systemen werd vaak afgebeeld in drie personen: als een jong meisje, een volwassen vrouw en een oude vrouw. Elke vrouw kan de maangodin om hulp, kracht, de gave van magisch talent en aantrekkelijkheid vragen. De vrouw weet intuïtief alles over de maan en gebruikt deze wanneer dat nodig is.

Welke maanrituelen zijn er en wat kan je ermee

Met behulp van maanrituelen kan men meer aantrekkelijkheid krijgen, je geestelijke gezondheid verbeteren, liefde aantrekken, reinigingsrituelen uitvoeren, je kunt onnodige dingen verwijderen die je dwarszitten en nog veel meer.
Ook kan je de maanmagie gebruiken om passende rituelen uit te voeren en rijkdom te verwerven. Als je wilt dat je wensen uitkomen, voer deze dan altijd uit tijdens een nieuwe maan. Er zijn ook maanrituelen om de liefde aan te trekken.

De meest populaire maanrituelen zijn de volle maan rituelen en de nieuwe maan rituelen. Elke fase heeft zijn eigen speciale krachten en eigen maan energie. Welke energie de maan met zich meebrengt hangt nauw samen met het sterrenbeeld waar de maan zich in bevindt.

Doe wat je wilt, maar doe geen kwaad

Als je gebruikt maakt van rituelen en niet alleen die van de maan, moet je een ding goed onthouden: doe wat je wilt, maar doe geen kwaad. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor alles. En voordat je aan een bepaald ritueel begint, moet je goed nadenken over wat je intenties zijn. Alles wat je geeft, krijgt je namelijk ook weer terug.

Als je gedachten gericht zijn op creatie, creativiteit, transformatie, dan zullen de resultaten van je acties je veel succes en geluk brengen.

Ook interessant om te lezen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* indicates required

Neem een kijkje in onze webshop:

Dit vind je misschien ook leuk...