Maanstand Volle Maan
Astrologie De maan Rituelen Spiritualiteit

Maanstand vandaag: Volle maan in…

De maanstand van vandaag, 20 oktober 2021, het zal je niet verbazen als jij je de afgelopen dagen wat onstuimig hebt gevoeld. Vandaag om 16:56 uur is het bij ons volle maan en deze keer staat ze in het vuurteken Ram. Dit kan voor flinke (interne) spanningen zorgen. Ben jij deze maand iets te impulsief geweest? Of heb je veel spanningen ervaren op het gebied van relaties? In deze blog leggen wij uit waarom deze volle maan als explosief kan worden ervaren en hoe je dit kan gebruiken in jouw voordeel.

Maanstand: Volle maan in Ram

De volle maan wordt gezien als het hoogtepunt van de maancyclus; de cirkel is rond. Wie weet is die gezegde zelfs wel afgeleid van de cyclus van de maan. Alle energieën zijn opgebouwd tot hun maximaal en dit wordt rondom de volle maan voelbaar. De energie van een volle maan kun je vanaf een aantal dagen vóór, tot een aantal dagen ná de volle maan merken. Sommige mensen ervaren deze energie als onrust andere juist als passie en levensenergie. Zo worden er in sommige landen bij de politie meer personeel ingeroosterd in verband met verhoogde kans op misdrijven en spreken verloskundigen van een verhoogd aantal geboortes tijdens een volle maan. 

Deze volle maan belooft een intense te worden. Dit kun je in je voordeel gebruiken als je weet waarop je het beste kan letten de komende dagen. Onder het volgende kopje lees je welke invloeden een rol zullen spelen en hoe je hier het beste op in kunt spelen. 

Benieuwd naar de betekenis van een andere maanstand? Lees over verschillende maanstanden op onze speciale maan-pagina.

Je acties onder de loep nemen

Vandaag staat de volle maan in Ram, het eerste teken van de dierenriem. Dat betekent dat invloeden van het sterrenbeeld Ram voelbaar zullen zijn. Een aantal kenmerken van dit sterrenbeeld zijn: strijdlust, wilskracht, onafhankelijkheid en impulsiviteit. Voor die laatste zal je deze dagen moeten uitkijken. Je kan de komende tijd geneigd zijn om vanuit geestdrift, overmoed of misschien wel ongeduld impulsieve keuzes te maken. Zet niet zomaar een punt achter dingen zonder dit goed doorvoeld te hebben. Probeer daarnaast te voorkomen dat je mensen die je lief zijn onnodig kwetst. Doe je dit niet loop je de kans dingen (of mensen) kwijt te raken die dichter bij je hart staan dan je misschien wilt toegeven. 

Als de maan vol is, schijnt zij het meest helder en kan een licht zijn op onze duisternis- op de diepste delen van onszelf die we gewoonlijk niet kunnen zien.”

– Yasmin Boland

Het kan best zijn dat je in de tijd vóór deze volle maan al impulsieve acties ondernomen hebt. Neem je acties van de afgelopen tijd daarom eens onder de loep. Ben je deze maand te snel of te impulsief geweest? Heb ik het gevoel van andere in acht genomen of heb ik juist egoïstisch gehandeld? Schrijf al je bevindingen op en bedenk wat je hier mee wilt doen. Wil je jouw gedrag op deze manier voortzetten of is het tijd om op een andere manier te werk te gaan?

Maanstand zorgt voor onrust

De hevige energie van deze volle maan kunnen als onrustig en tegenstrijdig voelen. Emoties kunnen als intens ervaren worden, zeker emoties die je al een tijdje hebt opgekropt kunnen heftige reacties veroorzaken. Het is daarom belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Weegt de energie van deze volle maan te zwaar op je of ervaar je dit als erg negatief neem dan wat meer tijd voor jezelf. Het leven is geen race, je mag daarom best even op adem komen. 

Mocht je je op een positieve manier onrustig voelen en het idee hebben in actie te moeten komen, hoeft je dit niet te onderdrukken. Integendeel! Misschien uit deze onrust zich wel in enthousiasme voor een nieuw project of een nieuw idee. Deel je enthousiasme met anderen of uit jouw gevoelens door middel van schilderen of een andere creatieve manier. Deze maanstand kan namelijk ook zorgen voor een boost op het gebied van inspiratie en creativiteit. Maak daar gebruik van.

Invloed van de zon in Weegschaal

Aangezien de maan en de zon tijdens een volle maan recht tegenover elkaar staan kan je aannemen dat de zon in Weegschaal staat; het teken tegenover de Ram in de dierenriem. Waar de Ram, beheerst door oorlogsplaneet Mars, graag door wilt “rammen” en vaak (te) hard van stapel loopt, kiest de Weegschaal eerder voor rust en evenwicht. Gedurende deze volle maan zullen de invloeden van het teken Ram overheersen maar kunnen Weegschaal energieën als een stille herinnering dienen niet te veel uit balans te raken. 

“Vasthouden aan woede is als gif drinken en verwachten dat de andere persoon sterft”

-Boeddha

Perfect ritueel voor huidige maanstand

De volle maan is een periode waarin je mag terug kijken op wat je tot nu toe al bereikt hebt, dankbaar te zijn voor elke stap die je hebt kunnen zetten en elke les die je hebt geleerd. Toch is dat niet het enige wat gunstig is om te doen tijdens een volle maan.

Je hebt vast al eens gehoord dat de nieuwe maan het beste is om te manifesteren. In principe klopt dit ook; de energieën van een nieuwe maan zijn perfect om te beginnen met het manifesteren van je dromen. Maar dit betekent niet dat je gedurende de rest van de maancyclus hier geen aandacht meer hoeft te besteden. De energie van de volle maan kan een positieve werking hebben op introspectie, blokkades opheffen en het loslaten van het verleden. Desalniettemin kun je tijdens deze maanstand ook prima aan de slag met het manifesteren van jouw dromen. Hierbij is echter één ding van cruciaal belang; vergiffenis. 

Vergeven, manifesteren en de volle maan

“What goes around, comes back around” zingt Justin Timberlake in een van zijn grootste hits. En nu is deze beste man geen grote geleerde maar klopt het, volgens de Wet van Aantrekking, wel wat hij zegt. Wat je geeft krijg je terug. Dus voel jij je nog boos, verdrietig, gekwetst door een bepaalde situatie zal je ook boosheid en verdriet terug krijgen. Dit heeft te maken met de vibraties die bij deze emoties horen. Maar dit wil je natuurlijk niet. Vergiffenis kan je helpen de juiste vibraties uit te zenden. En des te zuiverder je intenties, des te duidelijker je wensen zijn voor het universum. Daarom hebben wij er voor gekozen om een vergevingsritueel met je te delen, perfect voor de huidige maanstand. 

Perfecte volle maan ritueel

Ga voor dit ritueel in een rustige ruimte zitten waar jij je op je gemak voelt en ongestoord dit ritueel kunt uitoefenen. Houd pen en papier bij de hand. 

  1. Neem een aantal keer diep adem en voel of je goed contact maakt met de grond. Dit kan met je zitbotten als je er voor kiest om op de grond te zitten maar als je liever op een stoel wilt zitten mogen dit uiteraard ook de onderkant van je voeten zijn. 
  2. Sluit je ogen en probeer elke vorm van spanning los te laten. 
  3. Ik wil je vragen om de momenten naar voren te halen waarop je je niet zo goed voelde. Dit kunnen momenten zijn waarop je door iets of iemand gekwetst werd óf misschien zelf iemand gekwetst hebt. Dit voelt in eerste instantie misschien niet zo fijn maar dat laat enkel zien dat daar nog werk te doen is. Het mogen er zo veel momenten zijn als je je kan herinneren. 
  4. Open dan nu je ogen en schrijf alle namen op van mensen die je hebben gekwetst en waarom ze je hebben gekwetst. Je mag hierbij ook je eigen naam opschrijven als je voelt dat je jezelf nog niet hebt vergeven voor bepaalde acties.
  5. Sluit wederom je ogen en visualiseer de eerste persoon op jouw lijst. Zie de hem of haar voor je en vertel hem/haar, hardop of in jezelf, dat je haar vergeeft. Geef haar daarna een hand, kus of omhelzing tot je een fijn gevoel hebt bij deze persoon. Kijk de persoon aan en glimlach, zie hoe hij/zij naar je terug lacht. Laat hem of haar dan uit je gezichtsveld lopen. Doe dit bij iedere persoon die je op je lijst hebt staan.
  6. Spreek dan de volgende zinnen, uit het Hawaiïaanse ‘Ho’oponopono’ ritueel, uit:
    “Het spijt me, Alsjeblieft vergeef me, Dankjewel, Ik hou van je”
  7. Open je ogen en loop met je geschreven lijst naar de gootsteen, of andere plaats waarbij er geen kans is op brand en verbrand deze lijst. Dit symboliseert het loslaten en daarbij vrijlaten van de negatieve energieën. 

Als je bovenstaand ritueel volledig hebt doorlopen zullen je intenties veel zuiverder van aard zijn. Zo kan je nadien aan de slag met het naar je toe trekken van de dingen waar je naar verlangd. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar meer liefde in je leven, lees dan hier hoe je dit met een liefdesritueel kan manifesteren.

Dit vind je misschien ook leuk...