Minder druk maken
Mindset

Minder druk maken over wat anderen van je denken

Het is meer dan normaal om te geven om hoe anderen over ons denken. Echter is het niet de bedoeling dat we er ons te veel zorgen om maken. Als je te veel over nadenkt wat iemand anders van je denkt kun je niet helemaal jezelf zijn. Moet je eens nagaan als je je minder druk zou maken over wat anderen van je denken. Het leven zou dan een heel stuk makkelijker voor je worden. Als jij je leven volgens je eigen spelregels wilt spelen is het erg belangrijk dat je stopt met het invullen van wat anderen over je denken.

Wat zijn de tekenen dat je teveel geeft om wat anderen over jou denken:

  1. Je denkt vaak dat anderen over jou nadenken en je veroordelen
  2. Je bent bezig met het invullen wat anderen denken
  3. Je trekt je teveel aan van anderen hun mening
  4. Je doet altijd alles wat anderen willen, vaak met tegenzin
  5. Je houdt teveel rekening met anderen


Hieronder geef ik je 4 tips die mij persoonlijk hebben geholpen bij het minder aantrekken van anderen hun mening.

1. Leer om niks persoonlijk te nemen

Als je niks persoonlijk neemt dan ben je immuun voor de meningen van anderen. Mensen geven nu eenmaal graag hun mening maar vaak is dit gewoon een reflectie van hun eigen onzekerheid. Op het moment dat je dingen minder persoonlijk neemt en mensen zien dat dan zullen ze ook meer respect voor je krijgen.

2. Denk niet dat alles om jou gaat

We denken vaak: wat vinden anderen van mij. Je denkt dus eigenlijk dat iedereen zich bezig houdt met jou. Dit is niet zo, zij denken weer na over hun eigen leven, hun onzekerheden en wat jij denkt over hun. Dit vind je misschien niet leuk om te horen maar het is echt een ego ding. Je ego staat je dus eigenlijk in de weg.

3. Heb meer zelf liefde

Zorg ervoor dat je meer liefde voor jezelf krijgt zodat je zelfvertrouwen omhoog gaat. Je hebt anderen niet nodig om jou te vertellen hoe geweldig je bent. Wanneer je zelf liefde hebt zal je je uiteindelijk ook minder druk maken om anderen. En niemand zijn ongezouten mening kan jou nog op een negatieve manier raken.

4. Zoek uit wie jij bent

Wij mensen zoeken constant bevestiging van anderen en willen weten wat anderen van ons denken. Maar hoe denk je eigenlijk zelf over je eigen? Wie ben jij? Wat wil je in het leven? Wat zijn jouw eigenschappen en waar sta je voor? Als je weet wie je bent dan heb je ook geen bevestiging meer nodig van anderen. En kan de mening van anderen jou niet raken.

Conclusie

Het is niet makkelijk om je minder druk te maken over anderen hun mening vooral als het om je naasten gaat. Ikzelf ben nog steeds in het proces van uitzoeken wie ik nou daadwerkelijk ben en waar ik voor sta en om meer zelf liefde te hebben. Maar het gaat steeds beter en ik merk dat ik steeds meer echt mezelf wordt.

Uiteindelijk draait alles gewoon om hoe jij je voelt en hoe je denkt over jezelf. Laat niemand anders jouw waarde bepalen. Laat niemand je dromen afpakken of de glimlach van je gezicht. En wees nooit bang om jezelf te zijn.


Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...