Nieuwe maan
De maan

Nieuwe maan in Boogschutter 14 december 2020

Het jaar 2020 is voor vele een jaar geweest die we snel achter ons willen laten. Op de avond van de nieuwe maan in december kun je alles ten goede brengen en grootse plannen maken voor het volgende jaar. Lees in dit artikel hoe je de laatste nieuwe maan van 2020 volledig kunt omarmen en wat je kunt doen om het nieuwe jaar succesvol te maken.

Nieuwe maan in december 2020: wanneer en hoe laat

De nieuwe maan zal plaatsvinden op 14 december 2020. Dit is de laatste nieuwe maan van dit jaar. De exacte tijd is 17:18 uur en het sterrenbeeld waar de maan in staat is Boogschutter.

Maankalender

  • Dag van de week: maandag;
  • Maandag: 29;
  • Maansopkomst: 08:17;
  • Maansondergang: 16:15;
  • Maanfase: Nieuwe maan 
  • Tijd: 17:18;
  • Maan in het teken: Boogschutter;
  • Huis: 20;

In december 2020 valt de nieuwe maan op maandag 14 december. Op deze dag is het beter om geen nieuwe projecten te beginnen. Tijdens deze nieuwe maan zou ik je adviseren om deze tijd te gebruiken om te werken aan de “fouten” van het afgelopen jaar en na te gaan denken over een nieuw positief plan voor het jaar 2021. De nieuwe maan in december valt immers samen met een ander astronomisch fenomeen: de totale zonsverduistering op 14 december 2020.

Het belangrijkste kenmerk van een zonsverduistering en de impact ervan op mensen is het verlangen naar verandering. Samen met de nieuwe maan roept de zonsverduistering op om actie te gaan ondernemen. Ook is er een grote belangstelling voor een betere toekomst, een verlangen om meer te leren en om meer bewustwording. Gebruik dit als motivatie om een goed jaar te manifesteren.

De gemakkelijkste manier om positieve veranderingen in je leven te krijgen, is door een wens te doen wanneer de nieuwe maan verschijnt. Je belangrijkste doelen voor 2021 kun je opschrijven in je journal speciaal voor je manifestaties. Of maak een visionboard van knipsels uit kranten en tijdschriften.

Begin ook na te denken over welke eerste stappen je de laatste dagen van december 2020 kunt gaan zetten richting je doelen. Wil je in 2021 op vakantie? Maak dan een budgetplan en schrijf alles op wat nodig is om dit te bewerkstellen. Denk na over elke wens die je in vervullen wilt zien gaan in het nieuwe jaar 2021. En wat je bereid bent te doen om het uit te laten komen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book:

Manifesteer met de Nieuw maan.

Neem een kijkje in onze webshop:

Ook interessant om te lezen:

Dit vind je misschien ook leuk...