Nieuwe maan meditatie
Astrologie De maan

Nieuwe maan meditatie: manifesteer je dromen

De nieuwe maan is de eerste fase van de maancyclus. Dit is de tijd om na te denken over een nieuw begin. Je komt met nieuwe ideeën, acties en zelfs nieuwe manieren om je leven in te richten. Naarmate het licht van de maan helderder en sterker wordt, zullen jouw ideeën en intenties dat ook worden. Je zou deze periode van de maancyclus kunnen beschouwen als nieuwjaarsdag, alleen dat het dan elke maand is.  Gebruik de nieuwe maan in jouw eigen voordeel door een meditatie te doen om zo je dromen te manifesteren. 

Het is interessant dat volgens de Ayurveda het lucht- en ether element, bekend als vata, dominant is tijdens de nieuwe maan, wat een koele en reflecterende atmosfeer oproept. Houd daar rekening mee, want je moet ook koel en kalm zijn. Ook eenvoudig eten en rustig aan doen is tijdens deze maanfase belangrijk.

Mediteer tijdens de nieuwe maan om je doel te manifesteren.

De nieuwe maan is een tijd waarin we nieuwe gedachten kunnen beginnen en nieuwe doelstellingen kunnen manifesteren. Sommige meditaties zijn bedoeld om je lichaam, geest en ziel te laten rusten zonder de bedoeling iets te willen bereiken. Deze meditatie is echter voor het manifesteren van je dromen.

Bepaal allereerst wat je binnen een bepaalde tijdbestek wilt bereiken. Houd je aan dit tijdsbestek en wees realistisch. Als je denkt dat het niet echt mogelijk is, zal je hogere zelf dit ook niet doen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je gewoon een goede maancyclus hebt verspild! Verdeel grotere doelen in kleinere stukken, zodat ze beter in dit tijdsbestek passen. De volgende nieuwe maan meditatie kan je hierbij helpen. Volg deze stappen: 

1. Ruimte

Zoek een ruimte of plek waar je niet gestoord wordt. Zet je elektronica uit. Draag comfortabele kleding. Wees zo ontspannen als je kunt. Ga comfortabel zitten en houd je ruggengraat recht. (je kunt ook liggen, echter heb je dan sneller de kans dat je in slaap valt). 

2. Adem

Sluit je ogen en breng je aandacht naar je ademhaling. Breng een ritme op gang. Als je gedachten afdwalen, en dat zal gebeuren, dan is dat oké. Breng je aandacht terug naar “Adem in…adem uit”. 

3. Visualiseer en manifesteer

Uiteindelijk zul je jezelf in een diepe concentratie bevinden. Dit is wanneer je, je gaat concentreren op wat je wilt bereiken. Denk na over wat je wilt, hoe het voelt als je het krijgt. Waar zal je zijn? Wat draag je? Hoe wordt het weer? Wie zijn er in de buurt? Met andere woorden, wees zo specifiek mogelijk. Als je niet op al die details kunt ingaan, denk dan eens aan het gevoel dat je krijgt als je slaagt. 

4. Herhaal

Blijf dit drie dagen lang één keer per dag doen terwijl de nieuwe maan in deze fase zit.

5. Tekens van het universum

Besteed aandacht aan kleine tekenen van het universum. En wees hier dan dankbaar voor. Dan weet je dat je nieuwe maan manifestatie jouw kant op komt. Toeval bestaat niet.

Meer maan meditaties…

Moon Journal – Diary, Astrology & Alignments

Wil je meer geleide meditaties die speciaal afgestemd zijn op de maanfase waar we in zitten. Dan raad ik je aan om de app Moon Journal te downloaden in de Playstore (Android). Ik maak zelf dagelijks gebruik van deze app.

Het is een journal dat de maan volgt en je over astrologie leert. In de app Moon Journal vindt je morele verhalen, journaaloefeningen, meditaties en een enorme bibliotheek met gepersonaliseerde rituelen afgestemd op de maan.

Als je de app Moon Journal dagelijks gebruikt zal het je helpen om je innerlijke vrede, kalmte en vreugde in jezelf te vinden.


Ook interessant om te lezen:

Maankalender 2020

Neem een kijkje in onze webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...