Wierrook planten en kaarsen
Mindset

Quarantaine: tips om van je huis een bron van positiviteit te maken

Vanwege de pandemie is er in veel landen een quarantaine afgekondigd. We gaan dus weer met zijn allen veel tijd thuis doorbrengen. Ons huis zou nu dus eigenlijk een plek mogen worden waar we ons rust, kracht en inspiratie uit moeten halen. Terwijl de hele wereld in paniek is. Moeten we proberen om kalm te blijven. Want wie in angst leeft is heel makkelijk te manipuleren en krijgt na een langere tijd van stress een slecht immuunsysteem.

Deze tijd in quarantaine kan gebruikt worden om je eigen leven compleet te transformeren. We kunnen de situatie en de wereld om ons heen niet veranderen. Maar onszelf, de veiligheid en sfeer in ons eigen huis wel. Zorg ervoor dat je huis een bron wordt van positieve energie en geluk. Hieronder een aantal tips om van je huis een bron van positiviteit te maken.

1. Houd een dankbaarheidsjournal bij

Onthoud alles dat je aan het lachen maakte, wat je vreugde bracht en dankbaar voor bent in je huis en schrijf het in je journal. Dit zal je helpen de gewoonte te ontwikkelen je te concentreren op de positieve momenten en dingen in je huis.

2. Maak een self care/meditatie ruimte

Het is belangrijk om een kamer of deel van het huis te vinden dat je rust en comfort geeft. Je kunt van deze ruimte een ontspannen plek maken met de geur van wierook, kaarsen, warme dekens en boeken om te lezen. In deze ruimte kan je beginnen met eenvoudige oefeningen zoals meditatie, ademhalingsoefeningen en affirmaties lezen.

3. Feng shui

Verdiep je eens in de 3000 jaar oude filosofie Feng Shui. Deze filosofie gaat over hoe je leefomgeving je gevoel en je geluk kan beïnvloeden.

4. Schoonmaken

Stel een schoonmaakroutine voor jezelf op en houd je hier ook aan. Dit leert je niet alleen discipline, maar het helpt je ook om een schone omgeving in je huis te behouden. In quarantaine heb je hier dan ook genoeg de tijd voor.

5. Geef de energie in je huis een boost

Dit doe je door positieve gedachten, een goed humeur, vreugde dansjes en positieve rituelen.

6. Vind een creatieve hobby

Zoek een nieuwe hobby voor jezelf, want door creatief bezig te zijn met iets waar je hart ligt, straal je positiviteit uit.

7. Ontdek nieuwe gezonde gerechten.

Als je boodschappen gaat doen, haal dan eens iets anders dan dat je normaal doet. Je hebt nu veel meer de tijd om uitgebreid te koken. Wat dacht je van een 3 gangen menu? Laat het huis ruiken naar heerlijke gerechten.

8. Luister naar mooie muziek

High vibe muziek in je huis draaien zorgt voor positieve energie.

9. Ventileer je huis

Zorg ervoor dat je je huis zo vaak mogelijk ventileert met frisse lucht. We komen nu allemaal minder buiten maar we hebben allemaal voldoende zuurstof nodig om goed te kunnen blijven functioneren.

10. Steek wierook en kaarsen aan

Dit zuivert en reinigt de uitstraling van het huis en je vult het met licht. Maak het lekker knus en gezellig.

11. Koop nieuwe planten

Wist je dat elke plant een eigen spirituele betekenis heeft? Zo trekt een aloë vera plant bijvoorbeeld geluk aan. Daarnaast zorgen planten voor voldoende zuurstof in huis, ook niet onbelangrijk.

12. Doe een huisreiniging ritueel

Nu je meer tijd thuis doorbrengt, zorg ervoor dat je huis daarom extra gereinigd wordt van negatieve energie.

In een wereld vol drukte en chaos hebben we steeds meer de behoefte aan plekjes waar we onszelf kunnen opladen en beschermen tegen externe negativiteit. Waar we ons kunnen ontspannen, kunnen opladen met nieuwe energie en harmonie. Thuis hoort voor iedereen zo’n plek te zijn.

Zorg goed voor jezelf maar denk ook anderen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ook interessant om te lezen:

Dit vind je misschien ook leuk...