Maanstand
De maan

Volle maan in kreeft 30 december 2020

Op 30 december 2020 vindt de laatste volle maan van het jaar plaats. Hoe het jou zal gaan beïnvloeden en wat je beter wel en niet kunt doen op de volle maan van december, lees je hier in dit artikel.

Wanneer is het volle maan in december 2020: exacte tijd

De volle maan zal aan de hemel verschijnen op 30 december 2020 om 04:30 uur. De fase volle maan valt op de 16-17e dag van de maankalender. De volle maan staat in het sterrenbeeld teken Kreeft.

Kenmerken van de volle maan in december 2020

De volle maan in december wordt sinds de oudheid de koude maan genoemd. Deze periode is letterlijk de donkerste periode, wanneer de nachten het koudst en de langste van het jaar zijn. De maan in december 2020 schijnt zeer hoog, helder en meer dan ooit voor een langere tijd aan de hemel. Tegelijkertijd laadt ze alle levende wezens op met haar energie.

Het jaar staat op het punt in de vergetelheid te raken en een nieuw jaar zal komen. Licht en puur schijnt het maanlicht. De volle maan vóór het nieuwe jaar 2021 kun je in je voordeel gaan gebruiken. Hoe? Voer rituelen uit tijdens de volle maan van december. En lees ook wat je beter wel of niet kunt doen op deze dag.

Volle maan in december 2020: wat je kunt doen

  1. Als je volgend jaar veel geluk wilt aantrekken, maak dan het huis schoon en leg dingen terug op hun plek.
  2. Een oude traditie is om alles wat oud en onnodig is weg te gooien voordat het nieuwe jaar begint en rekeningen/schulden te betalen.
  3. De koude maan is de beste tijd om je gedachten op een rijtje te zetten en na te denken wat je wel en niet mee wilt nemen naar het volgende jaar. Welke eigenschappen of personen ga je loslaten.
  4. Stem af op een positieve start van 2021 en bedenk alsvast een wens die je op oudejaarsavond zal doen.
  5. Probeer op deze dag niet haasten, maar om lekker tijd thuis door te brengen, in alle rust.

Wat moet je niet doen op de volle maan in december 2020?

Op 30 december 2020 raden we je aan om geen nieuwe zaken en belangrijke projecten te starten. Het einde van het jaar en het einde van de maancyclus zullen niets goeds opleveren voor je plannen. Wat je nog meer moet vermijden tijdens de volle maan, lees je hier:

  1. Het wordt niet aanbevolen om alcoholische dranken te drinken tijdens de volle maan.
  2. Hetzelfde geldt voor geschillen. We raden af ​​om betrokken te raken in conflictsituaties, omdat emoties op de volle maan meestal hoog zitten op deze dag.
  3. Maak op deze dag liever geen lange reizen.
  4. Doe ook liever geen huwelijksaanzoek op deze dag.

Volle maan: Reinigingsritueel

Probeer je te ontdoen van negatieve gedachten waarmee het schrikkeljaar 2020 je mee lastig viel. Dit reinigingsritueel voor de Volle Maan in december is vrij eenvoudig uit te voeren, het is voldoende om een ​​beetje in jezelf te kijken en je onderbewustzijn af te stemmen op het begin van een nieuw succesvol jaar.

Het afgelopen jaar hebben we allemaal negatieve affirmaties, opmerkingen en uitspraken ververzameld. Bijvoorbeeld: Ik kan ook niks, Ik ben oud en Het zal nooit lukken etc.

Herken je jezelf? Laten we dan beginnen aan een positieve transformatie. De volle maan van december en positieve affirmaties zullen ons hierbij helpen. Schrijf al je negatieve affirmaties op een vel papier. En nu nemen we er nog een, een blanco vel papier en schrijven daarop dezelfde affirmaties, maar dam precies het tegenovergestelde. Ik kan alles, Ik ben jong en gezond, ik ben gelukkig en goed zoals ik ben etc.

Verbrand het eerste bladje met de negatieve affirmaties. En lees de nieuwe zinnen verschillende keren opnieuw en probeer ze te onthouden. Elke keer dat je jezelf of je omstandigheden een standje wilt geven, onthoud dan de positieve affirmaties en wen er aan om positief te denken.

Heel veel succes met het ritueel en wij van Godin van Licht wensen je hele fijne feestdagen een gelukkig nieuwjaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book:
Loslaten met de volle maan

Neem een kijkje in onze webshop:

Dit vind je misschien ook leuk...