Volle maan bevermaan
Astrologie De maan

Volle maan november: Bevermaan

De volle maan in november wordt de Bevermaan genoemd. Volgens sommige bronnen is de volle maan voor november vernoemd naar bevers, omdat dit de tijd is dat ze bijzonder actief worden om hun winterdammen te bouwen ter voorbereiding op het koude seizoen. De bever is voornamelijk een nachtdier, dus ze blijven werken onder het licht van de volle maan.

Volle maan Bevermaan

Deze volle maan luidt de donkere maanden van het jaar in. Het geeft ook aan dat moeder aarde de tijd neemt om wat welverdiende rust te nemen. Ze is uitgeput van het planten, groeien en oogsten. Ze is zich klaar aan het maken voor een lange winterslaap. Terwijl de sneeuw valt om haar te bedekken met een isolerende deken volgt heel de natuur met haar mee. Planten en bomen vallen terug in rust en dieren trekken zich terug in nesten en holen. In feite is het bijna alsof ze weet dat de aarde naar bed is gegaan en maakt van de gelegenheid gebruik om ook te rusten.

Maar moeder aarde is niet de enige die rust. Zo zijn wij mensen met minder uren zonlicht en de komst van het koelere weer bevinden wij onszelf steeds meer binnenshuis. We leggen losse eindjes vast, maken projecten af ​​en vinden tijd om te ontspannen. We wegen ook de goedheid van de aarde, de liefde van onze vrienden en familie en dat alles maakt ons leven de moeite waard om te leven. Wij nemen de tijd om onze zegeningen te tellen, en dat zijn er veel.

Magische inspanningen

De komst van de bevermaan is een geweldige tijd voor droomwerk en leent haar energie ook gemakkelijk aan meditatie en waarzeggerij. Ook projecten waarvoor een einde nodig is, is dit de juiste tijd. Gebruik haar magie ook om magische doelen in beweging te zetten, evenals doelen en plannen afronden of evalueren.

Gerelateerde artikelen:

November’s Full Beaver Moon.
* Verplicht veld

Dit vind je misschien ook leuk...