Volle maan
Rituelen, Spiritualiteit, Wet van aantrekking

Volle maan ritueel

De volle maan staat voor op het hoogte punt zijn in je leven, vol van kracht, energie. Het is een tijd om datgene los te laten wat je niet langer dient, wat je niet langer nodig hebt in je leven of het gene van jezelf dat je bent ontgroeid.

Al de negatieve ervaringen, de pijn, de traumas komt met een levensles. Het is aan ons om hier iets van te leren en om veder te gaan met het leven. Doe je dit niet zul je steeds opnieuw dezelfde levenslessen opnieuw voor je kiezen krijgen. Zorg er dus voor dat je ervan leert, dat je vergeeft, jezelf reinigt en weer veder gaat. Zodat we steeds weer ruimte kunnen maken voor meer positieve gedachten en ervaringen.

In deze volle maan ritueel zal ik je vertellen hoe je ervoor zorgt dat je jezelf kunt reinigen en weer ruimte kunt maken voor wonderen in je leven. Het is de bedoeling dat je de negatieve energieën, gedachten, gedrag, gewoontes, dingen en zelfs mensen los gaat laten tijdens dit ritueel.

Allereerst wat heb je nodig voor dit ritueel?

Een pen, een wit blaadje om op te schrijven, aansteker of lucifers, een witte kaars, een pan en salie.

1. Ruim op en reinig 

Een volle maan ritueel kun je buiten doen of thuis op een rustig plekje waar je niet gestoord kunt worden tijdens het ritueel. Zorg ervoor dat de plek opgeruimd is en dat je het reinigt door salie te branden. Hiermee verwijder je alle negatieve energieën, vergeet ook niet om jezelf hiermee te reinigen. Nog beter als je eerst een bad neemt met zout dit is een zeer ontspannende manier om je aura van negatieve energie te reinigen.

2. Maak de ruimte klaar 

Brand een witte kaars, omring jezelf met je favorieten edelstenen en brand essentiële olie in een diffuser (dit is optioneel). Leg de pen en het blaadje voor je neer. Nu is het tijd om te beginnen met het ritueel.

3. Start het ritueel

Haal een paar keer diep adem en concentreer je op het ritueel. Schrijf de volgende zinnen op je blaadje:

Laat je gevoel en al je emoties los bij het opschrijven van alles wat je los wilt laten tijdens dit ritueel. Het is normaal om verdrietig te worden of gefrustreerd laat het los. Wanneer je alles hebt opgeschreven wat je los wilt laten is het tijd om naar stap 4 te gaan.

4. Vergeving 

Stap 4 is een hele belangrijke stap in het ritueel. Je mag het namelijk nooit eindigen met negatieve emoties. Het is nu namelijk tijd om de situaties waarin jij hebt gezeten, de mensen en jezelf  vergeeft van uit het diepste van je hart. Je laat alles los in de naam van de liefde. Schrijf verder:

5. Afsluiting 

Nu is het tijd om jouw brief af te sluiten met de volgende tekst:

6. Lees de brief hard op voor 

Nadat je klaar bent met de brief is het tijd om de brief nog éénmaal hard op voor te lezen aan jezelf. Neem alle woorden en zinnen goed tot je op en voel met je hele hart en al je emoties wat je op het papier hebt geschreven.

7. Brief verbranden 

Je kunt ervoor kiezen om de brief ritueel te verbranden om intenser te gaan voelen dat je alles los laat door te staren naar hoe de brief opgaat in het vuur. Zie hoe alle woorden en zinnen langzaam verdwijnen. Laat de brief uitbranden in een pan. Het as dat overblijft van de brief kun je buiten loslaten en weg laten waaien door de wind.

Heel veel succes bij jouw volle maan ritueel, laat in de comments weten hoe het is gegaan. 🙂

Ook interessant om te lezen:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book:
Loslaten met de volle maan.

Neem een kijkje in onze webshop:

Dit vind je misschien ook leuk...