De wet van de aantrekkingskracht
Wet van aantrekking

Wat is de wet van de aantrekkingskracht – the law of attraction?

De wet van de aantrekkingskracht, in het Engels the law of attraction. Kan gebruikt worden om succes in je leven te krijgen, meer geluk en positiviteit, rijkdom en gezondheid.

De wet van de aantrekkingskracht is een universele natuurwet dat altijd inwerking is. Het is een wet die bepaald dat alles wat er in je leven gebeurd jijzelf hebt binnengehaald in jouw realiteit. Dit trek je aan door de beelden die jij vormt in je gedachten en de gevoelens die je hierbij hebt.

Hoe werkt dan precies de wet van de aantrekkingskracht?

De uitvinder Nikola Tesla zei: Als je de geheimen van het universum wilt vinden, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie. Onze gedachten vibreren ook op een bepaalde frequentie niveau, dit is meetbaar. Negatieve gedachtes zitten op een lage frequentie en positieve gedachten op een hoge frequentie. De wet zegt dat gelijke het gelijke aantrekt. Dus als jij steeds dezelfde positieve gedachten hebt dan zal je dit ook gaan zien in jouw realiteit.

Gedachten worden dingen.

Wanneer jij jezelf ziet als een succesvol en gelukkig persoon dan zul je dat uiteindelijk ook worden. Wanneer jezelf ziet als een ongelukkig persoon die altijd ongeluk heeft. Guess what, je bent wat je denkt.

De grote fout die mensen maken is denken aan wat ze juist niet willen en vragen zichzelf dan af waarom het bij hun steeds weer fout gaat. De wet van de aantrekkingskracht kijkt niet naar of jouw gedachten goed of slecht zijn of dat jij wel of niet iets wilt. Het reageert gewoonweg op jouw gedachten, jij bent als het ware een magneet en trekt alles naar je toe.

Als je steeds maar de gedachten hebt dat je geen geld hebt, zul je ook in de toekomst geen of weinig geld hebben. Maar zeg jij tegen jezelf ik heb geld genoeg om te kunnen doen wat ik wil, zul je in de toekomst ook meer dan genoeg geld hebben om te kunnen doen wat jij wilt. Hierin moet je met volle overgave geloven om het universum voor jou te laten werken.

Conclusie

Het komt er eigenlijk op neer dat je het universum om alles kan vragen wat je wilt. Probeer het te manifesteren met je gedachten. Gedraag je er naar, voel het in je lichaam en onderneem inspirerende acties en het universum zal je geven wat je wilt.

Wil je meer te weten komen over deze wet, dan raad ik je aan de documentaire The Secret te kijken. Je kunt hem bekijken op Netflix en op Youtube, zie hier.

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...