Wat zijn affirmaties
Mindset Wet van aantrekking

Wat zijn affirmaties?

Affirmaties zijn woorden of zinnen die steeds opnieuw worden gezegd om gedachten over onze realiteit te bevestigen. Deze bevestigingen helpen het onderbewustzijn te activeren en om in actie te komen. Er wordt vaak gezegd dat als je een leugen vaak genoeg herhaald, het uiteindelijk waarheid wordt. Maar wat je jezelf affirmeert, is geen leugen maar een toekomstige staat van jou zelf.

Tijdens ons leven denken en zeggen we steeds opnieuw dezelfde dingen tegen ons zelf. Door deze aanhoudende herhalingen vormen deze gedachten en overtuigingen onze realiteit. Door te richten op negativiteit ontwikkelen we angsten voor verschillende problemen zoals geld, ziekte, ons lichaam en relaties. Maar omdat wij deze angsten zelf hebben gecreëerd zijn we ook in staat deze weer te veranderen.

Dit kan door het affirmeren van positieve uitspraken in de tegenwoordige tijd. Dus als je gelukkiger wilt worden, moet je affirmatie zijn: Ik ben gelukkig. Ik zal gelukkig worden is niet zo effectief omdat het eigenlijk zegt dat dit in de toekomst zal gebeuren en we willen ons huidige realiteit veranderen. Ik ben niet ongelukkig is ook onjuist. Hoewel het gebruik van de tegenwoordige tijd wel goed is in deze affirmatie. Hoort het gebruik van het woord niet niet thuis in een affirmatie. Als je deze uitspraak als een affirmatie zou gebruiken, dan zal je geest zich alleen focussen op het woord niet, het niet gelukkig zijn, ik ben ongelukkig.

Wanneer we ervan overtuigd zijn dat we doormiddel van affimaties onze realiteit kunnen aanpassen, zal dit ook gebeuren.Twijfel is het enige obstakel bij het creëren van realiteit, dus twijfel moet worden weggenomen. Affirmaties kunnen op elk moment worden herhaald, bijvoorbeeld terwijl je wacht in de rij aan de kassa van de supermarkt, in de auto, je net wakker bent, als je aan het douchen bent of je tandenpoetst.

Affirmeren is het meest krachtig wanneer je ze herhaald tijdens een meditatie. Hieronder een affirmatie-meditatie:

Affirmatie meditatie

Breng jezelf in een meditatieve staat, maar dan, in plaats van je geest te laten rond dwalen, haal een paar keer diep adem en zeg: Ik ben gelukkig, adem in en uit, Ik ben gezond, adem in uit, ik ben geliefd Je kan affirmeren wat het ook is dat je wenst en vertrouw erop dat het werkelijkheid wordt.

Maak jij zelf gebruik van affirmaties? Laat het weten in de comments.

Neem een kijkje in onze webshop:

Dit vind je misschien ook leuk...