salie wierrook
Spiritualiteit

Witte Salie: een spirituele manier om je huis te reinigen

Witte salie ook bekent als Salvia apiana is de naaste verwant van munt, een laagblijvende plant die op veel gebieden van het leven door mensen wordt gebruikt. Salie kan gebruikt worden als specerij, wierook, smudge stick en een remedie voor verschillende aandoeningen. Een belangrijk kenmerk van witte salie is echter het vermogen om de geest van een persoon te zuiveren van negatieve gedachten en emoties.

Huis reinigen met witte salie

Reiniging met salie begint met het aansteken van dit geneeskrachtige kruid of wierook op basis daarvan. Nadat de rook is verschenen, wordt de kamer spiritueel ontsmet of gezuiverd. Salie rook heeft een aantal ongebruikelijke eigenschappen. Het is niet verwonderlijk dat Indiase sjamanen met zijn hulp negativiteit, kwaad, woede, angst en nerveuze ervaringen uitdreven en ook hielp om conflicten en strijd kwijt te raken.

De geschiedenis van de salie smudge stick

De eersten die beroking met salie uitvoerden, waren de Noord-Amerikaanse Indianen. Voor hen had dit ritueel niet alleen een religieuze, maar ook een diepe heilige en psychologische ondertoon. In de overtuiging van de Indianen hielp salie-rook om negatieve gevoelens in een persoon kwijt te raken of om de woning van hen te reinigen. Sjamanen beweerden ook dat hij helpt om gebeden en zegeningen naar het universum te brengen.

Salie reiniging, waar is het goed voor?

Reinigen met salie verscheen als een onderdeel van een spiritueel ritueel. Wanneer salie of salie wierook wordt gebrand, wordt de kamer gevuld met rook. Een persoon voelt een aangenaam aroma en ook de temperatuur in de kamer verandert. Vervolgens zal je op het onbewuste niveau voelen hoe je lichaam en geest ontspannen en tegenslagen verdwijnen.

Wanneer en waarom reinigen met salie

De procedure voor het roken van salie heeft geen duidelijk schema. Er zijn mensen die dit elke dag doen, bijvoorbeeld ‘s avonds na een dag hard werken. Er zijn mensen die genoeg hebben om de rook van witte salie te ruiken tijdens meditatie of tijdens een volle maan ritueel. Soms heeft een persoon alleen de rook van salie nodig op moeilijke momenten in het leven.

Waar is het voor? Als er veel stress en nerveuze spanning in het leven is en je wilt eindelijk uit deze negatieve toestand komen, dan kan je salie gebruiken. Als salie een methode is om jezelf beter te laten voelen, is periodieke reiniging van jezelf of de ruimte voldoende.

Wat is het effect van reinigen met salie

Van de plant salie bestaan veel verschillende soorten. Bij het roken is het belangrijk om witte salie te gebruiken, omdat deze speciale helende eigenschappen heeft. Reiniging met witte salie helpt bij:

  1. Wegnemen van negatieve gedachten en emoties.
  2. Bereik volledig bewustzijn van acties en impulsen.
  3. Verbeter de fysieke conditie.
  4. Zuivert de lucht van negatieve energie.
  5. Ontspant je lichaam en geest.

Waar kan je witte salie kopen?

Als je wilt ontspannen aan de dagelijkse wisselvalligheden, stress wilt verlichten, kies dan voor witte salie:

Witte Salie – white sage – smudge stick
Witte Salie Smudge Kit
Smudgekit Witte salie Palo Santo
Witte salie wierrook stokjes

Ook interessant om te lezen:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* indicates required

Neem een kijkje in onze webshop:

Dit vind je misschien ook leuk...