Spiritueel ontwaken
Spiritualiteit

Zeven tekenen dat je spiritueel aan het ontwaken bent

Vele van ons ondergaan op een bepaald moment in ons leven een spiritueel ontwaken. De belangrijkste tekens of symptomen van spiritueel ontwaken is dat een persoon de wereld niet meer op dezelfde manier waarneemt als andere mensen. In dit artikel lees je over zeven tekenen voor het spiritueel ontwaken.

Iedereen wil spiritueel sterk genoeg zijn om obstakels op zijn of haar pad te overwinnen en ten volle van het leven genieten en om uiteindelijk de beste versie van henzelf te worden. Vaak wordt je hier bewust van op het moment dat je spiritueel aan het ontwaken bent.

1. Emotionele verandering in je bewustzijn

Het eerste waar je op moet letten, zijn je emoties. Je zal merken dat je een veel gevoeliger persoon wordt en meer empathie krijgt voor de mensen en wereld om je heen de reden hiervoor is het ontwaken van de ziel.
Je zal merken dat spontane en krachtige emoties niet altijd liefde- en vreugdevol zullen zijn. Het kan woede, negativiteit, moedeloosheid, depressie zijn. Je moet deze emoties toestaan en overleven, niet blokkeren of afwijzen.

2. Eenzaamheid en vervreemding

Mensen die een zielstransformatie ondergaan, kunnen zich eenzaam voelen omdat we op zulke momenten niet zijn zoals ons vroegere zelf. Mensen kunnen zich van ons afkeren, wat heel normaal is. Spiritueel ontwaken veroorzaakt veranderingen in je energieveld, waardoor het mogelijk is dat een persoon niet langer in de oude en vertrouwde omgeving past. Op zulke momenten is het belangrijk om niet wanhopig te worden en terug te grijpen naar oude gewoontes en het verleden. Je zal gaande weg nieuwe mensen ontmoeten die in het zelfde proces zitten als jij.

3. Het verlangen om de zin van het leven te vinden

Je kan jaar na jaar doelen voor jezelf stellen deze behalen of ze falen. Maar nu wil je de ware zin van het leven ontdekken. Gedachten worden veel dieper en er is een verlangen om te weten wat het leven, God of het universum is. Je wilt plotseling op zoek gaan naar je levensmissie en je realiseert je dat je iets te doen hebt hier op aarde. Jouw innerlijke kracht staat klaar om zich open te stellen.

4. Andere waarneming van realiteit

Bij een spirituele ontwakening is de waarneming levendiger en direct. Geestelijk ontwaakte mensen zien de wereld op een meer kinderlijke manier. Ze zijn verbaasd over de schoonheid van verschijnselen die andere mensen als vanzelfsprekend beschouwen. Een van de tekenen van spiritueel ontwaken is dat de wereld helderder, spannender en mooier wordt. Mensen beginnen gefascineerd te raken door de natuur, de schoonheid van de lucht en de zee.

5. Leren van fouten

Wanneer je meer stil begint te staan bij de fouten, schaduwkanten en pijnen in je leven. Is dit een teken dat het proces van heling is begonnen. Dit betekent dat je naar een nieuw spiritueel niveau gaat. Je gaat afgunst, jaloezie, angst en alle negativiteit loslaten. Hoe minder negatieve emoties er in het bewustzijn van een persoon zullen zijn, hoe sneller de spirituele verlichting zal plaatsvinden.

6. Het verschijnen van de juiste mensen en tekens op je pad

Het universum stuurt ons altijd tekens of gidsen, vooral tijdens perioden waarin het het hardst nodig hebben. Als er mensen in iemands leven verschijnen die hem / haar in moeilijke tijden helpen, zonder iets terug te eisen, is dit een heel goed teken dat duidt op een energetische innerlijke transformatie.

Het kan een vreemde zijn die een probleem helpt oplossen of belangrijke woorden zegt. Deze persoon kan letterlijk uit het niets verschijnen, een nieuw idee geven of jou intens inspireren.

7. Sterke intuïtie

Tijdens spiritueel ontwaken wordt de intuïtie meestal sterk aangescherpt. Dit zintuig helpt obstakels op je pad te overwinnen en de bron van dit is het universum, dat op deze manier probeert een persoon op het juiste pad te brengen.

Als je spiritueel aan het ontwaken bent betekent dit nog niet dat je spirituele verlichting hebt ontvangen maar het is een overgang naar een hoger spiritueel bewustzijnsniveau. In deze situaties vindt meestal een reeks goede gebeurtenissen plaats, veroorzaakt door de juiste keuze op basis van het volgen van je intuïtie. Beslissingen komen vanzelf. Een persoon weet gewoon waar die heen moet maar niet waarom. Meditaties zouden je kunnen helpen om je intuïtie te versterken .

De zin van je leven vinden is het belangrijkste doel van ieder van ons. Weet je nog niet wat je doel hier op aarde is, dan adviseer ik om allereerst jezelf te helen van je traumas.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ook interessant om te lezen:

Dit vind je misschien ook leuk...